CIMALSA aprofita el SIL 2017 per aportar debats tecnològics i contribuir a dinamitzar el sector

L’empresa pública catalana ha valorat molt positivament la seva participació a l’edició d’enguany del Saló Internacional de la Logística i la Manutenció

Les autoritats van visitar l’estand de CIMALSA en el transcurs de la inauguració del SIL 2017.

Les autoritats van visitar l’estand de CIMALSA en el transcurs de la inauguració del SIL 2017.

En el marc de l’edició d’enguany del Saló Internacional de la Logística i la Manutenció (SIL) CIMALSA ha dinamitzat la seva presència amb l’organització de la V Smart Logístics, que ha tingut molt bona acollida pel públic assistent i ha permès debatre sobre alguns dels reptes de futur del sector. L’empresa pública catalana també ha comptat amb un estand propi, on s’ha reunit amb nous possibles clients per parlar de probables operacions futures; i ha participat juntament amb altres agents públics en el de la Generalitat de Catalunya on, entre altres actuacions, ha cedit l’espai a diverses empreses vinculades a la logística per dur-hi a terme una bateria de 8 workshops i presentar novetats per al sector, tal com ha anunciat el seu director general, Isidre Gavín, que ha fet un balanç molt positiu de la seva participació en aquest SIL 2017.

Igualment, CIMALSA també ha aprofitat la presència en el Saló per assistir a diferents jornades com el Mediterranian Port Summit, tot i que l’activitat més destacada ha estat l’organització de la V Smart Logistics, que ja s’ha consolidat com una jornada amb identitat pròpia dins del certamen. L’edició d’enguany ha permès reunir més de 300 participants, al voltant de dues taules rodones amb ponents molt potents per, segons ha declarat Isidre Gavín, “posar damunt de la taula de debat del sector, els interrogants al voltant de la capacitat que tenen les noves tecnologies i la innovació, a l’hora de facilitar i millorar totes les operacions logístiques i la rendibilitat d’aquesta activitat. En definitiva, aquestes jornades ens serveixen per anar trencant un sostre de vidre que encara tenen moltes empreses, tot i que per sort cada vegada menys, a l’hora de prendre les decisions internes que els permetin ser prou agosarats per incorporar d’una forma massiva totes aquestes noves tecnologies que aporten eficiència i estalvi”.

El president de CIMALSA i director d’INCASOL, Damià Calvet, ha va afirmar en la clausura que “aquest Saló és un reflex de les oportunitats que ens genera el sector de la logística com a país, ja que les últimes dades ens mostren que és un sector que en si mateix constitueix una oportunitat per la recuperació econòmica i per la generació d’ocupació”. Calvet ha afegit també que “els assistents han pogut gaudir i aprofitar aquest certamen que ha estat més dinàmic que en les darreres edicions”.

El director general de CIMALSA, Isidre Gavín, i el consultor Carles González Triviño, presentant el projecte per crear un buscador Mediterrani de sól industrial, en un dels workshops celebrats a l’estand de la Generalitat.

El director general de CIMALSA, Isidre Gavín, i el consultor Carles González Triviño, presentant el projecte per crear un buscador Mediterrani de sól industrial, en un dels workshops celebrats a l’estand de la Generalitat.

El SIL 2017 ha celebrat la seva 19a edició i, segons l’organització, ha tancat amb un balanç molt positiu quantitativament, en augmentar el nombre d’empreses participants, i qualitativament en oferir un programa més dinàmic. Ha estat la mostra més internacional, ja que ha comptat amb la presència de més de 30.000 visitants i 600 empreses participants, un 40 per cent de les quals són internacionals i procedien de 38 països diferents.

En total més de 3.600 professionals acreditats han passat enguany pel certamen i ja s’ha decidit data perquè l’any vinent es pugui tornar a celebrar, que serà els dies 5, 6 i 7 de juny de 2018.