Acord de col·laboració entre CIMALSA i CIAC en relació a la Mobilitat sostenible de treballadors i l’atracció de nou talent

El president de CIMALSA i el Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya (CIAC) Enric Ticó i Josep Maria Vall respectivament, han signat un acord de col·laboració amb l’objectiu de millorar la problemàtica en la mobilitat dels treballadors. Es tracta d’un inconvenient que repercuteix en la competitivitat de les empreses i en l’atracció de nou talent.

Totes
dues entitats, en el marc de l’acord de col·laboració, han encarregat un estudi
i l’assessorament a l’empresa especialitzada en sostenibilitat, Lavola, per tal d’aplicar solucions sostenibles,
ecològiques, econòmiques i accessibles socialment per a resoldre la
problemàtica de mobilitat en els centres d’activitat econòmica logística i
industrial, especialment els industrials i logístics. En aquest sentit, la
solució no serà per a la posada en marxa d’una única mesura: l’objectiu és
buscar la promoció de diverses actuacions que permetin adaptar-se a un ventall
més ampli d’usuaris i d’empreses que serveixin de pauta per a poder aplicar
mesures concretes en polígons i zones logístiques.

La unió d’esforços entre CIAC i CIMALSA permetrà assumir un lideratge en aquesta qüestió per agrupar interessos comuns i de facilitar la massa crítica necessària a l’hora d’implementar aquestes noves mesures en l’àmbit de la mobilitat sostenible.

L’interès de les dues companyies és el d’impulsar l’estudi que parteixi d’una conceptualització de caire general. A més a més, ha de determinar quins tipus de mesures i actuacions es poden dur a terme en funció dels diferents àmbits territorials industrial i logístics de Catalunya, amb característiques i condicionants diferents. Aquestes indicacions hauran de servir de pauta per poder aplicar millores concretes en polígons i zones logístiques o per desaconsellar-ne la implantació si es donés el cas.

Josep Maria Vall, president del CIAC